top of page

EDVARD BLOMSTRØM

Billedkunst

Glasgow School of Art, Billedkunst Glasgow UK

Blob gul.png

Om kunstneren
Mitt navn er Edvard Blomstrøm. Jeg er en 27 år gammel kunststudent fra Oslo. Jeg har tidligere studert ved forskolene Einar Granum Kunstfagsskole og Strykejernet Kunstskole i Oslo og studerer idag ved Glasgow School of Art i Skottland.

 

Jeg driver for det meste med maleri og er fokusert på å danne og bryte illusjoner innen maleriet og å utforske forholdet mellom analog og digital behandling og bearbeidelse av bilder og informasjon. Jeg er også opptatt av at valg og bruk av materialer og teknikk påvirker det endelige resultatet og at hvert steg av prosessen tydeliggjøres og bevares.


Om bidraget
Arbeidet jeg bidrar med er et maleri gjort med en kombinasjon av teknikker, deriblant fotografi, photoshop, digital collage, silketrykk og akryl på lerret. Bildet tar utgangspunkt i historiske stranger-than-fiction tilfeller av teokratier, fanatisme, massehysteri og religiøse og politiske maktkamper.


Gjennom både teknikk og valg av motiver og kildemateriale prøver jeg å sammenstille fortid med nåtid, det kjente med det ukjente, det digitale med det analoge, og det tradisjonelle med det moderne.

Screenshot 2023-02-07 at 23.31.34.png
bottom of page