top of page

ELLINOR MOAN AGERSBORG

Billedkunst

La Universidad de Sevilla, Sevilla Spania

Ansa Juvenarte Blobb4.png

Om:

Jeg heter Ellinor, er 22 år gammel, og kommer fra Sørreisa i Troms. Jeg har bestandig vært kreativ og elsket å drive med kunst og allerede da jeg var femten, flyttet jeg til Tromsø for å gå linjen Kunst, Design og Arkitektur på videregående. Året etter vgs gikk jeg linjen Visual Arts ved Ringerike Folkehøgskole i Hønefoss. Nå har jeg flyttet til Spania hvor jeg studerer ved la Universidad de Sevilla for å ta en bachelor i Bellas Artes. Studiet varer i fire år, og jeg er allerede ferdig med det første semesteret av andreåret mitt her. Selv om jeg hovedsakelig maler med akryl, er jeg veldig glad i å eksperimentere med forskjellige teknikker og materialer, og lager også mixed media-verk, f.eks. i form av collager. Jeg har også prøvd meg på å lage skulpturer i ulike materialer, spesielt etter å ha begynt på universitetet, og tror at dette er en kunstform jeg kommer til å utforske mye mer i framtiden. Stilen min utvikler seg stadig over tid; før tegnet og malte jeg kun realistisk, men de siste årene har jeg blandet det realistiske med det abstrakte i større og større grad, og lager nå bilder med et kubistisk preg. Jeg tror likevel det mest karakteristiske ved stilen min er fargene, da jeg elsker å uttrykke meg gjennom sterke og klare farger. I tillegg maler jeg stort sett portretter og komponerer gjerne bildene mine med mange ulike elementer, små detaljer, og en tydelig kald/varm-kontrast.

Om bidraget:

Bildene jeg vil sende inn som mitt bidrag til ANSA Juvenarte, er tre akrylmalerier som jeg har laget i løpet av dette året. Kun ett av dem («Må du dra?») var laget i forbindelse med studiene mine, og da til et helt åpent avslutningsprosjekt i malefaget Pintura. De første par årene av studiet går nemlig i all hovedsak ut på å lære om tradisjonell kunst og realisme – og selv om jeg elsker å holde på med dette og få utvikle meg innen det mest grunnleggende, er det likevel fargene og det mer abstrakte som lar meg uttrykke meg selv aller best. I disse kunstverkene har jeg latt meg inspirere av dansen og hvordan mennesker uttrykker seg gjennom bevegelse og kroppsspråk, til å lage nettopp slike bilder, som samtidig har blitt til en form for selvportretter.

«Å vinke til nordlyset» (50 x 80 cm)
Ideen bak dette selvportrettet kom ikke til meg som noen konkret idé, men i stedet som sterke farger som vokste fram inni meg og ville ut. Idet jeg begynte å male, utviklet de seg til et eget univers fullt av alle disse ulike versjonene av meg selv – både som liten og som den jeg er nå – , i tillegg til et par andre figurer. Mens jeg satt på hybelen min i Sevilla og malte, ble det etter hvert tydelig for meg at det handlet om livet og det å bevare barnet inni seg mens man vokser opp. Om å ta med seg den man har vært og stedene man kommer fra – den barnlige nysgjerrigheten og magien, alle fargene og kulturen som man har levd og fortsatt lever –, inn i de nye opplevelsene man drar ut for å finne.

«Må du dra?» (40 x 60 cm)
Dette maleriet viser en figur i blått som er i ferd med å bevege seg ut av komposisjonen, mens hovedpersonen fremdeles forsøker å holde fast ved dem. Alle hendene – samt den minste figuren nederst i bildet – representerer alle sammen hovedpersonens kamp for ikke å miste noen som betyr mye for henne. Men samtidig ser vi også at hun allerede har vendt ansiktet bort og at et par av armene er i ferd med å frigjøre seg, der de strekker seg i nye retninger som om hun holder på å våkne etter en lang søvn.

«Molino de viento» / «Vindmølle» (50 x 70 cm)
Det siste verket er også inspirert av dans og kroppens uttrykksform gjennom bevegelse. I dette ville jeg utforske en følelse av å bli dratt i flere retninger på én og samme tid; alle de tre figurene er egentlig forskjellige sider ved samme person, som forsøker å finne en balanse seg i mellom i en slags runddans eller virvelvind av både forvirring og et sterkt ønske om å få kjenne seg fri til å være alt på én gang – uten å måtte begrense noen del av seg selv.

Å vinke til nordlyset - Ellinor Moan Agersborg.jpg

«Å vinke til nordlyset» (50 x 80 cm)

Må du dra - Ellinor Moan Agersborg.jpg

«Må du dra?» (40 x 60 cm)

Molino de viento (Vindmølle) - Ellinor Moan Agersborg.jpg

«Molino de viento» / «Vindmølle» (50 x 70 cm)

Ansa Juvenarte Forsidebilde-Linkedin_edited.jpg
bottom of page