IDUNN FEYLING

Produkt- og kostymedesign

ArtEZ University of the Arts, Arnhem Nederland

Idunns første lidenskap var dans. I et liv fullt av forpliktelser, ble dans en utvei, en befrielse. Etter at hun har utdannet seg som produkt- og kostymedesigner, er dansen imidlertid fortsatt i sentrum. Idunn ønsker med sine kostymer å understreke danserens evne til å vekke følelser, til å få en til å le eller gråte, eller til å gi en frysninger. Med en filosofisk tilnærming til kostymets rolle i scenekunsten, søker Idunn å få publikum til å reflektere over sin egen tilværelse.

Inspirert av blekksprutens kraft til å bevege seg fremover med sine lange tentakler, er verket Negative Propulsion en metafor for menneskets higen etter resultater. Ved hjelp av dans og lys, settes verket i bevegelse og undersøker et naturlig, med paradoksalt og uoppnåelig ønske: få flere armer for å få mer gjort. I form av et kostyme laget av 3D-printede hylser, der kunstneren tar i bruk det ukonvensjonelle materialet blå MDF, søker Negative Propulsion å utfordre de etablerte metodene innen produktdesign samt å gi fritt spillerom til danseren som skal bære plagget. Målet er at danseren og kostymet sammen skal gå opp i en høyere enhet: kostymet utgjør en ramme der danseren fritt kan bevege seg og uttrykke sine følelser.

Ansa Juvenarte Blobb3.png
Idunn Feyling.png

Idunn Feyling, Negative Propulsion, 2020, Tekstil (denim), 3D-printede hylser og blå MDF, foto, video og redigering av kunstneren.

Negative Propulsion copie.png
Negative Propulsion 1 copie.jpg
Ansa Juvenarte Forsidebilde-Linkedin_edited.jpg