top of page

JULIE DAVIDSEN

Komposisjon

Aufbaustudium Komposition, Arrangement und Musiktheorie / Friedrich Gulda School of Music Vienna

Ansa Juvenarte Blobb3.png

Om:

Jeg heter Julie Davidsen og kommer fra Drammen. Jeg har studert utøvende klassisk tverrfløyte ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, Hochschule für Musik und Theater München og ved Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. For tiden går jeg første året av en master i komposisjon ved Friedrich Gulda School of Music Vienna, i tillegg til at jeg også studerer master i Kulturmanagement ved Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien. Ved siden av å jobbe som utøvende fløytist har jeg grunnlagt min egen festival i Norge; Drammen Arts Festival, som har som mål å forene alle kunstformer.

Jeg har alltid elsket å komponere egen musikk, og bestemte meg derfor for å ta en utdannelse i komposisjon for å få en enda bedre beherskelse av og forståelse for faget. Det er særlig inspirerende å studere akkurat komposisjon i Wien - den samme byen som både Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms og alle de andre store komponistene både levde i og komponerte mye av sin musikk i.

Om bidraget:

Begge stykkene er komponert til åpningskonserten av Drammen Arts Festival 2022. Drops & Bubbles består av fire satser; Rain Drops, Tear Drops, Bubbles of Joy og Bubbles of Excitement. Jeg har i denne søknaden valgt å fremheve 2. og 3. sats da det er disse to satsene jeg har et godt opptak av. Musikken er inspirert av alle former for dråper og bobler som fins og har et tilhørende dikt som jeg skrev samtidig som musikken, og som synges av en sopran i begynnelsen av 1. sats.

Autumn Suite ble til samtidig som jeg skrev diktet «Hvis du lytter», som handler om norsk natur, og musikken er inspirert av dette diktet og av bilder jeg selv har tatt av norsk natur. Drammen Arts Festival er en polyestetisk og tverrfaglig festival, som vil si at musikken som fremføres skal kombineres med andre kunstformer. Musikken er derfor tenkt slik at den skal danses til. Dette ble gjort av en profesjonell danser på åpningskonserten av festivalen 20. oktober, da det også ble vist en film med bildene jeg har tatt av norsk natur og der jeg leser det tilhørende diktet på denne filmen. Det opptaket jeg har lagt ved link til her er riktignok ikke fra akkurat denne konserten, da det dessverre ikke ble et brukbart opptak av konserten - MEN jeg har fremført stykket igjen (uten dans og film), og det er da dette dere får se. Jeg legger også ved filmen og diktet i søknaden slik at dere kan få et større innblikk i verkets helhet.

Julie Davidsen: Autumn Suite for fløyte og piano

Julie Davidsen: Drops & Bubbles (2. og 3. sats)

Ansa Juvenarte Forsidebilde-Linkedin_edited.jpg
bottom of page