top of page

MINA STOKKE

Skulptur/Billedkunst

HDK Valand, Högskolan för konst och design, Gøteborg Sverige

Blob blå.png

Om kunstneren

Jeg heter Mina, kommer fra Asker og er 26 år. Jeg begynte å studere Fri Konst ved HDK- Valand høsten 2022. Fra tidligere har jeg en bachelor i Kunst og formidling fra OsloMet og et årsstudium i Praktisk-pedagogisk utdanning også fra OsloMet. De siste årene har jeg gradvis begynt å male mer og utforsker nå ulike kunstneriske teknikker gjennom studiet. På Valand kan jeg gjøre det jeg elsker mest i verden hver dag, og det kjennes som et stort privilegium.

Om bidraget

«Ostrich Triptych»

Verket består av en skulptur og to malerier. Skulpturen er laget av en trampoline jeg kjøpte på en gjenbruksstasjon, og de to maleriene er akryl på lerret med formatet 100cm x 100cm.

Med verket ønsker jeg å problematisere menneskers relasjon til dyr, og hvilken plass dyr har i en antroposentrisk verden (der mennesket er midtpunkt). Med inspirasjon i begrepet «å stikke hodet i sanden» har jeg tatt utgangspunkt i strutsen. Strutsen er egentlig et veldig robust og sterkt dyr, men blir i møte med mennesket svært sårbart. Faktisk er det en myte at strutsen stikker hodet i sanden når den blir redd. Det den heller gjør er å gi et skikkelig forfot- spark (som kan drepe en løve). Den kan også løpe 70 km i timen. Men i dag finnes det flere strutser i dyreparker verden over enn i naturlige omgivelser.

Jeg interesserer meg for menneskets forhold til dyr, og hvordan vi lever med dyr på en måte som går på dyrets premisser.

ben kopi.jpg
helbilde kopi.jpg
rosa struts 2 kopi.jpg
ben 2 kopi.jpg
gul struts 2 kopi.jpg
kropp hel kopi.jpg
bottom of page