top of page

NATALIE ELIASSEN

Billedkunst / installasjon / performance

Kunstakademiet i Helsinki/ Academy of Fine Arts Helsinki (Kuva), University of Arts (Uniarts), Finland

Ansa Juvenarte Blobb4.png

Om:

Natalie Seifert Eliassen f.1993 fra Oslo, har kunst-fagskoleutdanning fra KiS i Stavanger, en Bachelor i kunst fra Kunstakademiet i Bergen, KMD-UiB og i 2021 begynte Natalie på master på Kunstakademiet i Helsinki. Temaene i kunsten hennes dreier seg om seksualitet: den indre klitoris, nytelse, seksuell frigjøring, kroppen, hjemligheter vs åpenhet og mental og seksuell helse. Natalie jobber maximalistisk og multidisiplinært med mange forskjellige medier som: skulptur, keramikk, kostymer, video, dans, perofrmence, installasjoner, lyd, med mer.

Jeg går siste året på master (MFA -Master in Fine Arts) i utøvende samtisdskunst på linjen Time and Space Department, på Kunstakademiet i Helsinki. Linjen Time and Space fokuserer på film-kunst og performance.

Uniarts universitetet består av akademiene: Kunst, Teater, Samtidsdans, og Musikk (Sibeluius). Jeg har fått arbeide multidisiplinært med å ta kurs på alle akademiene i Uniarts og like før jul fikk jeg brukt kunsten min som scenografi og kostyme-designer på en avgangs- forestilling med dans og teater, satt opp på Teaterakademiet. Jeg ville studere kunst i Helsinki fordi Uniarts har fokus på scenekunst og det er mulig å jobbe multidisipilinært på tvers av akademiene og linjene/departmentene. Det multidisiplinære tilbudet fins ikke på kunstakademiene i Norge.

Om bidraget:

Brestfall- performances result, 2021 en skulpturell innendørs vann-fall installasjon, basert på en måndes performance med 30 brytavstøpniger. Alle kjønn kunne melde seg på en avstøpnings seksjon. Brystavstøpningen ble gjort i alginat som stivner og støpt i gips, samtidig som vi snakket om seksualitet og kropp. Bryst-modellene fikk velge hvordan jeg skulle male brystene med akryl og glitter. Etter avgangs-utstillingen var over fikk de tilbake gips-skulpturene av sine egne bryst som en gave.

Noen av alginat formene ble gjenbrukt til å lage keramikk-bryster (som tåler vann bedre enn gips) og "Boob fountain". Det rennenende vannet i fossen ble pumpet rundt i en syklus, og tilførte også installasjonen lyd og bevegelse.

a-IMG_6341.jpeg
Brestfall-kjeramikk og gips-Natalie Eliassen.png
Brestfall nærmbilde  kjeramisk brystfontene med lyster glasur-Natalie Eliassen.jpeg
IMG_8042.jpeg
Ansa Juvenarte Forsidebilde-Linkedin_edited.jpg
bottom of page