SIGRID ANITA HAUGEN

Komposisjon

Technological University Dublin, Irland

Ansa Juvenarte Blobb4.png

Sigrid Anita er en audiovisuell komponist fra Oslo, med mastergrad i filmmusikk (2016) fra Pulse College, også kjent som Windmill Lane Studios i Dublin, Irland. Der lærte hun blant annet å komponere for større ensembler som Dublin Philharmonic Orchestra og Sofia Radio Orchestra.  I dag tar Sigrid Anita en doktorgrad i musikkomposisjon ved Technological University Dublin. Hun har komponert musikk til flere visuelle prosjekter som har vært presentert på film, spill og musikkfestivaler i Norge og utlandet. Sigrid Anita er veldig opptatt av å bruke kunst til å fremme dagsaktuelle problemstillinger som for eksempel lydforurensning. I en by som Dublin eller Oslo vil det alltid være storbystøy. Dette kan ofte påvirke både fokuset og humøret. Men hvordan påvirker det dyrelivet under vann? 

Life Under Water prøver å gjenspeile hvordan livet under havet kan høres ut og hvordan støy kan oppfattes under vann. Det første vi hører er lyden av flere utvidede instrumentelle teknikker som skaper forskjellige assosiasjoner til lyden av vann. Deretter hører vi en solofløyte som tydelig skiller seg ut fra resten av lydbildet. Ettersom vi beveger oss dypere, hører vi andre musikalske elementer som gir assosiasjoner til et kommuniserende dyreliv samtidig som den udefinerbare lyden av forurensningen gradvis blir mer fremtredende.

Sigrid Anita Haugen.jpg

Sigrid Anita Haugen, Life Under Water, 2021, Musikkstykke komponert for trompet, fransk horn, fløyte, bratsj, cello, fiolin og synth.

Ansa Juvenarte Forsidebilde-Linkedin_edited.jpg