top of page

THEA NILSEN

Bachelor i Kunst og Håndverk, studieretning Trykkstudier

Kyoto Seika University, Kyoto, Japan

Ansa Juvenarte Blobb4.png

Om:

24 år gammel, fra Larvik, Vestfold, flyttet til Japan i 2018, til sammen 2 år med Japansk språkskole og et halvt år med Working Holiday. Dro til Japan egentlig for å studere digital kunst eller oljemaling, men endte opp med å forelske meg i trykk-kunst, spesielt silketrykk og tresnitt. Legger vekt på å eksperimentere med forskjellige materialer og metoder. Tror på at det ikke finnes noen dårlige ideer og at å tenke og prøve ut ting utenfor boksen er veldig viktig når det kommer til kunst. Det meste jeg gjør er eksperimentering. Dette er også hva jeg håper på å klare å formidle med det jeg lager i fremtiden. Trykk-kunst har ofte en bestemt måte å gjøre ting på, det å lære metodene for å så gjøre det motsatte kan gi interessante verk og lærer nå for tiden på skolen og fritid, både reglene og hvordan de kan brytes. Forutenom trykkstudier, driver jeg med filmfotografering.

Om bidraget:

Tittel: «Mitochondrion»

Metode: fargetresnitt

Materiale: poster color, lim

Størrelse: 297 x 210 mm

«Mitochondrion» er et flerfarget tresnitt trykket på tradisjonell japansk metode (浮世絵 Ukiyo- e). Konseptet kommer fra en episode av å overtenke alt for mye i livet. Både på skole, fremtid, forhold og mer.

En dag hadde jeg en samtale med en venn som sa til meg «vi mennesker er jo bare bygget opp av mange forskjellige celler og når man ser på det fra et sånt perspektiv gir det ikke mening å overtenke». Denne setningen ga meg et nytt perspektiv på dette med overtenking og for dette tresnittet ville jeg prøve å lage en såkalt «Mitochondrion’s world» som beskriver denne tanken. En verden hvor all stress og overtenking er borte. En ideel verden som jeg prøver å få til inne i mitt eget hode.

"Mitochondrion", 297 x 210mm, fargetresnitt. poster color, lim

Ansa Juvenarte Forsidebilde-Linkedin_edited.jpg
bottom of page