top of page

AGNES ENGER GUTTORMSGAARD

13 - PORTRETT Agnes Enger Guttormsgaard.jpg

Om kunstneren

Mitt navn er Agnes Enger Guttormsgaard og jeg er en illustratør, grafisk designer og student fra Asker. Jeg er på siste året av en master i Visuell Kommunikasjon ved Konstfack i Stockholm, Sverige. Studiet har fokus på eget arbeid innen grafisk design og/eller illustrasjon, og inkluderer et praktisk masterprosjekt på tre av gradens fire semestre. På Konstfack arbeider jeg nå med tegneserier, som er et nytt medium for meg.


Mye av min kunstneriske praksis handler om å lage bilder som kan leses og anledninger til å lese dem, gjerne gjennom tolkende illustrasjon og historiefortelling. Jeg er opptatt av å formidle det som er vanskelig å kommunisere med ord alene, kanskje spesielt følelser knyttet til overganger som utløser uro eller ambivalens.

Om bidraget

Arbeidet jeg bidrar med er fem tegneserieoppslag fra mitt uferdige masterprosjekt "Gjenskinn". En grafisk roman om følelsen av å stå fast, og forsøket på å gå det av seg. Den er tegnet digitalt, og er i en dempet fargepalett på fem farger i varierende valør.


"Gjenskinn" er en historie om hverdagslig og delvis selvpåført ensomhet. Tegneserien er satt til min hjemby Asker, og følger den unge studenten Mia når hun forlater leiligheten sin rundt midnatt for å gå på butikken. Handleturen blir både lengre og mer sosial enn planlagt. Parallelt med handlingen følger vi hennes refleksjoner om hvordan hun har det, og hvorfor hun tenker hun hverken kan eller bør gjøre noe med sin uro. Dette er kjernen i det jeg vil formidle; spenningen mellom hennes ensomhet og hennes motstand til å ta tak i den. Jeg ønsker å sette både bilde og ord på noen måter livet i dag kan være overveldende på, og å skildre dette med både humor og alvor.


Prosjektets omfang er for stort til å fullføres i sin helhet før sommeren 2024 når masteren leveres, noe som ikke er uvanlig på Konstfack. Planen er derfor å flytte tilbake til Norge igjen etter studier og fullføre tegneserien på egen hånd med tanke på utgivelse til et norsk publikum. Det kjennes derfor ekstra viktig å ta del i Ansa Juvenarte.

Screenshot 2024-02-07 at 21.46.09.png
Screenshot 2024-02-07 at 21.46.24.png
Screenshot 2024-02-07 at 21.46.42.png
Screenshot 2024-02-07 at 21.46.58.png
Screenshot 2024-02-07 at 21.47.13.png

Visuell kommunikasjon, Konstfack

University of Arts, Crafts and Design, Stockholm Sverige

Supporting Art Students.png
bottom of page