top of page

OM ANSA JUVENARTE

Blob gul.png

Studerer du eller har du studert kunstfag i utlandet? Da vil vi at akkurat du skal melde deg på årets Juvenarte!

ANSA Juvenarte er en unik digital utstillingsplattform for norske kunstfag- og designstudenter som tar / har tatt hele eller deler av sin utdanning i utlandet. Juvenartes ambisjon er å skape et sosialt og profesjonelt felleskap for norske studenter innen utøvende kunstfag i utlandet. På den måten ønsker vi å sette søkelyset hjemme i Norge mot de fantastiske talentene som befinner seg på ulike studiesteder i hele verden.

Å komme tilbake til et norsk arbeidsmarked kan være tøft etter å ha studert utenlands. For kunststudenter, som er avhengige av å skaffe seg et nettverk i utlandet og hjemme, kan situasjonen være ekstra krevende. Vi ønsker å hjelpe kunststudentene på veien ved å tilby en utstillingsarena og møteplass der fantastisk kunst kan oppleves digitalt av et norsk publikum.​

HVEM KAN DELTA?

Juvenarte tar imot bidrag fra alle kunstfelt: alt fra komposisjon, billedkunst, skulptur, design, arkitektur og film til fotografi og dans! Nytt av i år er at også utøvende klassiske dansere og musikere kan melde seg på!

PÅMELDINGSKRITERIER​

  • Kunstfag er ditt hovedstudieområde.

  • Du må sende oss arbeidet i et digitalt format. Arbeidet skal bedømmes og utstilles på en digital plattform.

PRISUTDELING

Blob blå.png

Juvenarte arrangerer hvert år en digital prisutdeling, der følgende premier deles ut:

  • Førsteplass: 20 000,-

  • Andreplass: 10 000,-

Prisene deles ut av en kompetent fagjury bestående av etablerte kunstnere fra forskjellige kreative felt. Studenten som vinner førsteplassen, får også et eksklusivt intervju som vil deles på Juvenartes nettsider og sosiale medier.

PROSJEKTLEDELSE

Blob oransje.png

ANSA Juvenarte ledes av Dina Dignæs Eikeland siden april 2021. Hun er selv utenlandsstudent, og tar en doktorgrad ved Sorbonne i Paris. Tidligere har hun en mastergrad ved samme universitet i kulturarv- og museumsstudier, en bachelor i kunsthistorie ved universitetet i Lyon, samt et årsstudium i fransk språk i Dijon. Dina har lang fartstid i ANSA, med verv som både leder og kommunikasjonsansvarlig i ANSA Frankrike.

Med førstehånds kjennskap til utfordringene studier i et fremmed land kan by på, ser Dina
nødvendigheten av å øke synligheten til norske kunstfagstudenter i utlandet. Hun mener ANSA Juvenarte er et viktig initiativ som gir utenlandsstudenter på alle nivåer og innenfor alle kreative studieretninger en mulighet til å bli sett av en kompetent fagjury.

Dina.jpg
Blob gul.png
Supporting Art Students.png
bottom of page