top of page

ANNA BERG

Master i komposisjon

Master i komposisjon, Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, 2022-2023

Ansa Juvenarte Blobb4.png

Om:

Anna Berg er en norskvietnamesisk komponist fra Kolbotn, som har markert seg som en driftig komponist i norsk samtidsmusikk. Musikken hennes preges av nysgjerrighet, lekenhet og nerve, og den fremføres jevnlig av landets fremste musikere og ensembler, deriblant Ensemble Ernst, Ensemble Allegria og Ensemble 96. I 2019 startet Anna Berg samtidsmusikkensemblet Ensemble 3030, og hun har virket som ensemblets kunstneriske leder og produsent frem til våren 2022. Berg har en fireårig bachelor og første år av en master i komposisjon fra Norges musikkhøgskole, og fullfører i 2022-2023 mastergraden sin ved CNSM i Paris.

Om bidraget:

«Abrasjon II» (2021) for strykekvartett er et av Anna Bergs mest fremførte verker. I stykket kan vi høre kraftfulle sukk gjennom ensemblet, som avbrytes av noe mer abrupt og hakkete. Abrasjon er et begrep fra geologien, som dreier seg om hvordan ulike materialer gjennom friksjon påfører hverandre slitasje over tid. I musikken er dette begrepet brukt som en metafor for hvordan de musikalske elementene påvirker og forandrer hverandre.

«Abrasjon II» ble urfremført av de eminente musikerne Edvard Erdal, Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad og Amalie Stalheim under Norsjø Kammermusikkfest i mai 2021. Siden har verket blitt valgt ut som Norges bidrag til de prestisjefylte festivalene International Rostrum of Composers i Beograd og til Ung Nordisk Musik (UNM) i Reykjavik. Andre fremføringer har vært under festivalen INN:PUST på Gjøvik, Arctic Chamber Music Festival på Svalbard, og under Ultima i Oslo. Den lovende nederlandske strykekvartetten Dostojevski Quartet vil fremføre «Abrasjon II» på en rekke konserter i Nederland som del av deres prosjekter MIKROKOSMOS og PLAY vinter og vår 2022-2023.

Anna Berg: Abrasjon II (2021)

Ansa Juvenarte Forsidebilde-Linkedin_edited.jpg
bottom of page