top of page

INGEBORG KOLSTAD

BA Dance (Teaching Dance Arts Concentration)

Marymount Manhattan College in New York City

10 - PORTRETT Ingeborg Kolstad.jpeg

Om kunstneren

Jeg heter Ingeborg og er en 22 år gammel student i New York City. Jeg går nå mitt fjerde og siste år på Bachelor i dans, med en konsentrasjon i dansepedagogikk ved Marymount Manhattan College.

Om bidraget

I løpet av høstsemesteret ble jeg plukket ut til å koreografere et fem minutters langt stykke til den årlige studentkoreografi-forestillingen «Dancers at Work». Stykker heter «Styggen på ryggen» og i vedlagt video vil dere se meg si et par ord før stykket begynner. Oversatt til norsk formidler jeg: «Hver vinterferie pleide jeg og familien min å dra på hytta langt nord i Norge, der jeg kommer fra. Det var kaldt, det var stille og det var veldig mørkt hele dagen lang. Stykket mitt utforsker tankene og følelsene som noen ganger forekommer i et slikt klima. De danser som nordlyset og løper som en flokk reinsdyr ...». Danserne formidler destruktivitet gjennom en eksplosjon av bevegelse og følelser. Gjennom bruken av teatralske, gestikulerende og harde uttrykk sikter jeg etter å avsløre dypere følelser, både over og under overflaten. Utforskningen er inspirert av den norske naturen, kulturen og språket jeg vokste opp med. Det var rørende å oppleve amerikanske dansere gå fullhjertet inn i oppgavene jeg ga dem, og at de, sammen med bevegelsene, emosjonelt levde opp til en så sterk og ekspressiv kunstform som Joik. Det å studere i utlandet har gjort meg enda mer inspirert av og glad i landet jeg kommer fra!

 

Krediteringer

Musikk: Prolouge av Frans Bak, Rudtjen Tjuvdie – Styggen På Ryggen (Fra De Neste) av Marja Mortensson
Video: Marymount Manhattan College, Dance Department
Dansere: Cici Cardinal, Jenni Fawver, Kena Ruiz Ransom, Tara Mologousis, Danielle Jewell- Wolf, Amanda Romano, Rebecca Sherr, Posey Zielinski, Harley Fleschner, Elise Hunt.

Foto: Marte Nybakken

«Dancers at Work»

Supporting Art Students.png
bottom of page