top of page

KARSTEN KROGH-HANSEN

Billedkunst

Fine arts, Painting ved Royal Academy of Fine Arts, Antwerpen, Belgia

Ansa Juvenarte Blobb4.png

Om:

Karsten Krogh-Hansen (født 1997 i Oslo) utdanner seg i Fine Arts, med spesialisering i maleri, på kunstakademiet i Antwerpen. Karsten arbeider i hovedsak med formale problemstillinger innenfor maleriets medium. Med en interesse og utdannelse som underbygger maleriets tradisjon, arbeider han hovedsakelig med oljemaling og lerrett. Selv med et nonfigurativt og dynamisk formspråk, gjør motivene seg gjenkjennelige for tilskueren, som en kognitiv følelse som er latent hos tilskueren. I desember 2022 presenterte han utstillingen OVER-THE-HILL i Tempel bygget på kunstakademiet i Antwerpen.

Om bidraget:

Jeg ønsker å delta i Juvenarte 2023 med utstillingen OVER-THE-HILL, som åpnet tirsdag 20. desember i Tempel bygget på kunstakademiet i Antwerpen. Utstillingen består av fem malerier.

Med varme og kalde toner, og en utjevning mellom organiske og symmetriske former, ønsker jeg å visualiserer en likevekt i mine verker. Maleriene gir inntrykk av landskap, der jeg ønsker å formidle en kognitiv følelse av naturens krefter i form av abstraksjon, istedenfor en ren visualisering av et tradisjonelt landskap slik øyet ser det.

Plassert alene og stolt foran den røde gardinen, er det første som møter deg når man går inn i salen det eneste verket bestående av farger. Den røde gardinen kan minnest om høyesteretten, og verket som dommeren. Ved å ta mye plass, både i form og størrelse, er de to største maleriene plassert på gulvet, og er plassert sammen som et diptykk. Slik fikk verket pusterom fra rommets vegger, og en dialog med salens robuste estetikk. På en vegg som lider av mugg og slitasje, plasserte jeg de mindre verk. De smelter sammen med veggen, i motsetning til de andre maleriene. Slik inviterer jeg seeren til å se nærmere, og gi både rommet og verkene atter en tanke.

Slik ønsker jeg og gi det etterlatte Tempel bygget nytt søkelys, et bygg som sitter på høy historisk verdi og potensiale. Av den grunn ble det viktig for meg å la innsiden være like robust som jeg møtte den, like robust som fasaden. Jeg lot spiker bli i veggen, kabler henge løst, og løv og rusk skimte på gulvet. Derfor ga jeg utstillingen navnet OVER-THE-HILL, som er et ordtak for at noe er for gammelt til å ha nytte lenger, akkurat slik Tempel bygget står nå.

Det ble essensielt å formidle verkene i samhold med rommet, da jeg fikk mulighet til å utstille i Tempel. Bygget som en dag huset det første kunstmuseet i Antwerpen, og trolig ett av det første kunstmuseet i verden. Da museet flyttet til et større og nyere bygg, ble bygget gjort om til et kunstakademi i 1663, også det første i europa. Med en slik historie har akademiet også belært store kunstnere som Vincent Van Gogh og Peter Paul Rubens. Nå blir bygget brukt mest som en pen fasade for akademiet, litt som en museumsgjenstand som ikke har så mye bruksverdi lenger.

Karsten Krogh-Hansen: Over The Hill

0.jpg
1.0.jpg
2.0.jpg
2.1.jpg
3.0.jpg
3.2.jpg
Ansa Juvenarte Forsidebilde-Linkedin_edited.jpg
bottom of page