top of page

MÅLFRID SØNDENAA

Vinner av andreprisen, ANSA Juvenarte 2022

Hvor i utlandet har du studert, og ved hvilket studiested?

Jeg har studert i Brisbane i Australia, ved Queensland University of Technology, ved fakultetet for kunst og kreative disipliner.

Målfrid portrett.jpg

Hvordan vil du beskrive kunsten din? 

Uttrykket i kunsten min er ofte abstrakt, bisarr og surrealistisk. Jeg liker å jobbe med nytenkende og kreative ideer, og utforsker ofte minimalistiske uttrykk. I koreografiarbeid jobber jeg ofte med et spesifikt bevegelsesspråk, hvor stakkato, robotiske og isolerte bevegelser dominerer. Det absurde kommer til uttrykk gjennom unaturlige og veldig artikulerte bevegelser. Helhetsinntrykket er minimalistisk med bevegelser utforsket i hver minste detalj.

Hva har din utenlandserfaring betydd for deg og din kunstneriske utvikling?

Utenlandserfaringen har betydd mye for min kunstneriske utvikling. Ved å ha studert dans i utlandet har jeg fått muligheten og blitt utfordret til å tenke nytt, annerledes, og reflekterende rundt dansekunsten. Jeg har fått jobbe med flere internasjonale og nasjonale koreografer og lærere, som har videreutviklet min kunstneriske forståelse for stil og teknikk. I tillegg har det å ha studert i utlandet bidratt til at jeg har fått etablert et bredt nettverk av kunstnere fra forskjellige kunstretninger.

Hva er planene dine fremover? 

Planen er å bli en stund til i Australia for å utvikle meg videre som profesjonell utøvende danser, med mål om å lande kontrakt med et dansekompani. Ettersom dans og ballett er så internasjonalt miljø, ønsker jeg også etter hvert å utforske dansekompanier rundt om i verden. En fremtidsdrøm jeg ønsker å realisere lenger frem i tid er å skape et større koreografisk verk, turnere med verket, og muligens skape et eget kompani hvor jeg kan videreutvikle min koreografiske stil i dybden.  

Hvordan var det å delta på, og vinne, ANSA Juvenarte 2022? 

Det har vært en spennende opplevelse. Det har vært unikt å få ta del i denne utstillingen hvor norske kunstnere fra hele verden og fra forskjellige kunstretninger samles for å bidra med forskjellige kunstuttrykk. Spesielt inspirerende har det vært å lese historiene til de andre kunstnerne, og å lese om kunstnerbidragene de har skapt for ANSA Juvenarte. ANSA Juvenarte har fungert som et samlingspunkt for oss kunstnere – hvor vi alle deler en felles lidenskap; lidenskapen for å uttrykke seg gjennom kunst. Jeg anbefaler absolutt andre kunstnere å melde seg på ANSA Juvenarte.  

Målfrid Søndenaa, Between the Voids, 2021

bottom of page