top of page

SIGRID SAND ANGELSEN

Master in New Audiences and Innovative Practices

Royal Conservatory den Haag

7 - PORTRETT Sigrid Sand Angelsen.jpg

Om kunsteren

Mitt navn er Sigrid og jeg er cellist fra Trondheim. For tiden studerer jeg ved Royal Conservatoire Den Haag hvor jeg er på mitt første år i en master i New Audiences and Innovative Practices. Jeg har en bachelor i klassisk musikk fra Institutt for musikk, NTNU, men jobber i dag mer med samtidsmusikk og eksperimentell musikk. I tillegg til utøvende virksomhet er en av mine motivasjoner å jobbe med å fjerne barrikaden mellom publikum og utøvere, og dermedgjøre kunstmusikken mer tilgjengeligfor alle. Alle mine pågående prosjekter bærer preg av dette og i masteren min fokuserer jeg spesielt på å gjøre eksperimentell musikk mer tilgjengelig for barn gjennom tegning.

Foto: Sigrid Erdal

Om bidraget

Mitt bidrag er et duo prosjekt med vokalisten Eva Luna Kordas, hvor vi jobber med improvisasjon over tegninger. Vi ønsker å føre publikum inn i vår impro-verden gjennom egne tegninger for å kanskje gjøre musikken litt mer tilgjengelig. Et viktig element ved prosjektet er at vi ønsker å fjerne barrikadene mellom utøver og lytter og vi jobber derfor med å plassere publikum tett på oss og oppfordre dem til å bruke stemmen til å bli med i improvisasjonen om de ønsker. Videoen er et utdrag fra en opptreden vi gjorde den 4. november 2023 under Student present festival ved Amare, Den Haag. Tegningen i videoen er laget av meg.

Incantatio for solostemme (2019) av Vykintas Baltakas (1972-) Konsertopptak fra Konzertsaal Hochschule für Musik Dresden, 02.11.2023

Supporting Art Students.png
bottom of page