top of page

TIMOTHY JOHNSEN

Vinner av førsteprisen, ANSA Juvenarte 2019

Hvor i utlandet har du studert, og ved hvilket studiested?

_D4_0265.jpg

Jeg studerer for tiden ved Manhattan School of Music i New York hvor jeg tar en mastergrad I jazzgitar. Før det studerte jeg ved Berklee College of Music i Boston, hvor jeg tok en bachelorgrad i music perfomance.

Hvordan vil du beskrive kunsten din? 

Musikken min plasseres ofte innen sjangeren jazz, og jeg har alltid vært mest inspirert av jazzstilen og artistene fra New York. Musikken jeg skriver nå (november 2021), som sannsynligvis vil gis ut i 2022, heller mer mot en moderne/mainstream variant av New York-jazzen, som henter mye inspirasjon fra andre sjangere, og som har en mer utfyllende produksjon. Målet mitt er at folk som aldri har sjekket ut, eller som aldri har vært spesielt interessert i jazz, skal like musikken min og komme på konsert!

Hva har din utenlandserfaring betydd for deg og din kunstneriske utvikling?

Det viktigste jeg har fått ut av mitt utenlandsopphold så langt, er vennskap på tvers av alle verdens hjørner. I tillegg har jeg fått studere ved to av verdens beste musikkinstitusjoner, der mange av heltene mine, som jeg har lyttet til i timevis, selv har gått. Dette har også ledet til at jeg har spilt konserter med noen av dem, som Melissa Aldana, Bill Pierce og Neal Smith. Jeg synes også det er spesielt fint å daglig få oppleve musikere på det høyeste nivå, enten det er veletablerte artister, eller folk på min egen alder som jeg studerer med. Dette gjør at jeg vet ganske godt hvor jeg ligger nivåmessig, og hva jeg kan jobbe med for å bli bedre. I tillegg sitter jeg igjen med et stort nettverk av venner og musikere som bor i alle verdens kanter, Hvem vet hva det vil lede til i fremtiden!

Timothy Johnson på jazzgitar spiller jazzstandarden Beatrice av Sam Rivers. 

bottom of page